vrijdag 4 december 2009

Mispakt

6u59. Ik moet de wekker afzetten voor die verspringt. Vlug! Anders is het te laat!

Aankleden: eerst mijn linkervoet in mijn schoen, anders loopt het mis. De trap naar beneden: opletten want op de derde trap mag ik niet komen. Anders loopt het mis.

Naar de keuken om te ontbijten: eerst een boterham met choco en pas dan eentje met confituur. Anders loopt het mis.

Naar school: ik moet elke elektriciteitspaal aanraken. Anders loopt het mis. Nog eventjes en ik ben op de hoek. 50 stappen moet ik daarvoor doen, anders loopt het mis.

Oversteken: alleen op de witte strepen van het zebrapad. Anders loopt het mis! Wat duurt het lang voor het licht op groen springt... Ik tel tot 10 en dan verspringt het. Anders loopt het mis.

Het monster zit overal. Jij kan het niet zien, maar het is er. Het volgt me overal, ziet me altijd en beloert me. Ik moet alles heel precies doen, anders loopt het mis. Het monster maakt me bang.

Groen! Ik huppel van de ene witte streep naar de andere. Ik ben er bijna. Vijf blauwe auto’s moet ik zien voor ik de school binnenga. Anders loopt het mis. Nog 2. Ik loop wat langzamer. Dat was bijna! Ik mag niet op de randjes van de tegels trappen. Anders loopt het mis.

De vijfde blauwe auto rijdt net voorbij. Oef! Ik sta nog net op tijd in de rij. Mijn jas moet aan het derde haakje links. Anders loopt het mis. Zal ik mijn rekentest goed doen? Ik moet even uit het raam kijken. Als er een vogel voorbij vliegt, dan zal ik het goed doen. Anders loopt het mis.

Naar huis. Vijf blauwe auto’s, anders loopt het mis.

Niet op de tegelrandjes, anders loopt het mis.

Op de witte zebrastrepen, anders loopt het mis.

50 stappen, anders loopt het mis.

Alle elektriciteitspalen, anders loopt het mis.

Wat nu? De weg is opgebroken. Ze zijn aan het werken aan elektriciteitspaal 13... 66 stappen tot aan de voordeur. Ik ben in de war. Schoenen uit. Waarom doe ik nu eerst die rechtse uit? In paniek naar mijn kamer. Nee! Die derde trap vergeten... Ik doe de deur van mijn kamer open. Ik voel het. Ik verstijf van angst. Ik voel zijn warme adem in mijn nek...


2 opmerkingen:

  1. grandioos,...
    doet me denken aan een liedje van kinderen voor kinderen:
    Ik loop met een been op de stoep,...

    BeantwoordenVerwijderen

Reactie krijgen op een schrijfsel is het teken dat je gelezen wordt! Dank je wel hiervoor!