Over mij

T-time... zo heet deze blog. En die 'T' kan dan staan voor een tasje thee dat je drinkt terwijl je even ademhaalt in deze drukke wereld en hier rustig een kort verhaal leest. Die 'T' kan ook staan voor 'Tanneke'. Dat is niet mijn echte, officiële naam, maar zo word ik wel genoemd door diegenen die me liefhebben. Hoe mijn echte naam is? Ach, wat doet dat er toe? Lig je daar wakker van? Niet doen, het maakt niet uit...


Tanneke is een vrouw, vriendin, moeder, stiekem af en toe terug kind. Twee kindjes dartelen in mijn leven rond. Een derde zit voor altijd in mijn hoofd. Hoe dat precies is, kan je hier (KLIK HIER) lezen. 

Voor de rest heeft Tanneke een mening over de dingen, maar wil ze die niet opdringen. Wat nog? Zullen we maar even opsommen dan? 

Gevoelig, soms emotioneel, hart en hersenen zijn soms water en vuur of kat en hond, altijd berouw na impulsieve beslissingen, bezige bij, grage schrijver, genieter, dierenvriend, gretige lezer, natuurliefhebber, meestal vrolijk en anders vlug opgebeurd, begripvol, vechtlustig ('What doesn't kill you, makes you stronger'), soms chaotisch, multitasker met slechte afloop, anti-ruzie, allergisch aan oneerlijkheid, luisterschouderig, ...

Tanneke houdt van haar kinderen, vrienden, hond, kat, kippen, vissen, haar gitaar, piano en accordeon, vakantie, boeken, de zon, humor, een goede film, een grote zak chips, gezelligheid, mensen met karakter, lekker eten, me-time, slapen in een tent, zelf gemaakte lasagne, het ontluiken van de natuur in de lente, het trillen van de lucht in de zomer, het twijfelen van de bladeren in de herfst, de geur van de vrieskou in de winter, verse lakens, klaprozen, vooral klaprozen, libellen en vlinders, de geur van versgebakken brood in huis, kleine hebbedingetjes, mandarijntjes,  fantaseren, schrijven, minstens één welgemeende knuffel per dag, een volle pot choco, een leuke verrassing, een goed glas rode wijn, chocolade, cava, nieuwe dingen, onnodige gadgets, een goede babbel, een onverwachte ontmoeting en nog zoveel meer dat op deze pagina bij gelegenheid wel eens wordt aangevuld.


Tanneke houdt NIET van: schijnheiligheid, bedrog, leugens, onophoudelijke regen, koude voeten, een koude neus, gitaarsnaren die springen op het verkeerde moment, keffers, onnodige en oeverloze discussies die tot niets leiden, vieze toiletten, lawaaierige toeristen, snobs, dodelijke ziektes, pessimisten, auto's in panne, venkel, anijs, likeur, in slaap vallen als de wekker gaat, kotelletjes, rughaar, witte sokken in sandalen, lichten die te lang op rood staan, kwaad opzet, mollen in de tuin (wel in andermans tuin), vogelhuisjes die omvallen, afscheid nemen voor altijd, dikke vrouwen in strakke leggings, lawaai, teveel rekeningen op dezelfde dag, stakingen, wegomleggingen, een lege pot choco, ongevraagde nieuwsbrieven in je mailbox, mensen die denken dat ze interessant zijn, tulpen, bladluizen, hoofdpijn, ...

Tanneke schrijft dus. Soms gaat dat goed, soms ook niet. Vaak weet ik 's ochtends nog niet wat ik die dag zal publiceren. Panikeren doe ik niet. Er ligt altijd wel ergens een klein notaboekje met wat staakwoorden. Die zijn dan genoeg om de eerste zin te bedenken en de rest komt wel. Regelmatig (of niet) krijg je iets nieuws, al sinds september 2009. Toegegeven: soms is er echt geen inspiratie en dan krijg je een alternatief: een beeld, een filmpje.
Dat fotootje hierboven is maar voor de sfeer, hoor. Ik schrijf meestal op een computer. Alleen 's nachts kribbel ik wel eens in een boekje...Het is niet de bedoeling om hier nog heel lang door te gaan, dat jaagt de lezers weg. Stoppen dan maar. Je kan op de Home-pagina aanklikken dat je deze blog wil volgen, je kan T-Time Tanneke ook volgen op Het Grote Smoelenboek: T-Time Tanneke. Ken je nog mensen die deze blog wel kunnen smaken? Nodig ze alsjeblief uit op de T. Ze zijn, net als jij, van harte welkom!