woensdag 6 januari 2010

Blog City

Er hing een zware mist boven Blog City. De dikke mist benam niet alleen je adem maar ook je zicht. Enkele leukerds hadden de letters op de borden van de stad gewijzigd in Smog City. Op straat zag je geen hand voor ogen. Niet dat dat zo erg was, want je kwam er niemand tegen. Elke inwoner van Blog City zat binnen. Iedereen schreef. Elke schrijver wou iets bijdragen aan zijn blog. Elke schrijver dacht dat zijn of haar schrijfsels het interessantst waren om te lezen. Sommigen schreven zelfs met behulp van pen en papier.

Met elk woord dat geschreven werd, ontsnapte er een minuscuul en bijna onzichtbaar wolkje. Al die wolkjes pakten bijeen en vormden de zware, dikke smog boven de stad. Je kan je wel indenken wat voor soort vervuiling een woord als ‘ultravioletstralingsabsorptiefilter’ gaf!

Het moest zo snel mogelijk stoppen. Je kon het verschil niet meer zien tussen dag en nacht. De smog werkte verstikkend. Iedereen schreef erover en de wolk groeide en groeide. Maatregelen waren dringend nodig. De eerste maatregel die getroffen werd was een algemeen schrijfverbod tussen 20u00 en 23u59. Het verschil was echter totaal niet merkbaar en maatregel twee drong zich dus al snel op.

Maatregel twee: wie een, door een arts erkend, writersblock had, kreeg een aantrekkelijke aanmoedigingspremie om die zo lang mogelijk te behouden.

Maatregel drie: iedereen wordt opgedragen om trager schrijven.

Maatregel vier: blokschrijven, naar analogie met blokrijden.

Maatregel vijf: enkel holle, lege en vooral nietszeggende woorden schrijven.

Maatregel zes: algemeen schrijfverbod voor alle inwoners van Blog City.

Maar, zoals het een echte smogwolk betaamt, hielp geen enkele van die genomen maatregelen. De smog was er en de smog was van plan te blijven.

Tot op een dag....

(tja, het spijt me, bij mij is maatregel twee van toepassing...)

7 opmerkingen:

 1. Wat schrijf je een leuke stukjes, waaronder deze.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet opgeven. kVind jouw stukjes echt leuk. Ik vind ht alleen lastig om lange stukken tekst te lezen op computer, ook krantenartikelen. kWeet nt waarom mr ik kan me nt concentreren. kBen een ouderwetse boeken- en papierliefhebber, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig zie ik dat je vrolijk verder bent gegaan met bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was ooit blond, doe ook nog eens blonT, dus moest het 2x lezen maar heb nu, geloof ik, begrepen hoe het zit.
  En dan zie ik de schoonheid ervan in ;-)
  Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk geschreven stuk.Wedden dat de smog er nog steeds hangt? We blijven gewoon doorschrijven.
  groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ohhhh wat een leuke analogie!

  BeantwoordenVerwijderen

Reactie krijgen op een schrijfsel is het teken dat je gelezen wordt! Dank je wel hiervoor!